ΜΟΥΖΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Πιστεύω ότι στην εκπλήρωση του στόχου μου, εκτός από την προσωπική μου προσπάθεια, με βοήθησε και η καθοδήγηση που έλαβα από τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ. Αρχικά, το γεγονός ότι είχα να μελετήσω συγκεκριμένες σημειώσεις σε κάθε μάθημα, ανάλογα με το σύστημα που ακολουθούσε ο καθηγητής, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να θέσω το δικό μου καθημερινό πρόγραμμα, ώστε να βγαίνει η απαιτούμενη ύλη. Έπειτα, γινόταν σημαντική δουλειά και τις ώρες του μαθήματος στην τάξη, οπότε δεν χρειαζόταν στο σπίτι ιδιαίτερη προσπάθεια κατανόησης, παρά μόνο εμπέδωσης της ύλης.


Το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ με βοήθησε πάρα πολύ στο να πετύχω το στόχο μου. Συγκριτικά με το σχολείο, η δουλειά στο φροντιστήριο ήταν πιο αποδοτική και η ύλη έβγαινε πολύ γρηγορότερα. Ακόμη, να αναφέρω ότι οι επαναλήψεις στο ΟΡΟΣΗΜΟ βγήκαν με εξαιρετικό τρόπο, τις οποίες θεωρώ και το πιο σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία στις Πανελλήνιες.


Η μελέτη των εκδόσεων ΟΡΟΣΗΜΟ αλλά και τα διαγωνίσματα προσομοίωσης ήταν πολύ επιτυχημένα. Τα βιβλία ήταν πολύ περιεκτικά και κατανοητά, ενώ περιείχαν και παλιά θέματα πανελληνίων ώστε να εξασκούμαστε στο συγκεκριμένο τύπο εξετάσεων. Αναφορικά με τα διαγωνίσματα προσομοίωσης, είχαν όλα ένα συγκεκριμένο σκοπό και καμία άσκηση δεν ήταν τυχαία, με αποτέλεσμα να είχαμε εξαντλήσει όλα τα στυλ ασκήσεων που ήταν υποψήφια θέματα πανελληνίων.


Πιστεύω ότι το μυστικό για την επιτυχία στις πανελλήνιες είναι το πρόγραμμα. Προσωπικά είχα θέσει συγκεκριμένη ύλη για κάθε μέρα, ώστε να μην μένουν κενά σε κανένα μάθημα. Σε αυτό βοηθάει και η μέθοδος του φροντιστηρίου, που αναθέτει συγκεκριμένες σημειώσεις  που πρέπει να διαβαστούν για κάθε μάθημα. Ακόμη, σημαντική είναι εξοικονόμηση δυνάμεων, ώστε να μπορεί να δοθεί εμφαση στην περίοδο των επαναλήψεων, την οποία θεωρώ τη σημαντικότερη όλων, αφού τότε αφομοιώνεται και εμπεδώνεται η ύλη όλης της χρονιάς. Τέλος, θα πρότεινα ο καθένας να έχει εμπιστοσύνη στους δασκάλους του, να μην αγχώνεται ακούγοντας άλλους που ίσως να είναι πιο μπροστά από άποψη ύλης. Το κάθε φροντιστήριο έχει το πρόγραμμά του και ύλη θα βγει ούτως η άλλως!